Multislip från Black & Decker

Faktablad Multislip med cyklonisk dammuppsamling från Black & Decker

produktbildka270gt-mediumTeknisk specifikation
Produktnamn: KA270GTK
Gel-Tech™ grepp
Effekt: 170W
Varvtal: 22 000 svängningar/min
Kardborrefäste för snabbt byte av tillbehör
Slippapper med vändbar spets
Dammtät strömbrytare
Sladd: 3 m
Vikt: 1,3 kg

Tillbehör som medföljer
Multislipplatta 1
Excenterslipplatta 1
Detaljslipplatta 1 st
Profiler med hållare 3 + 1
Multislippapper 3
Excenterslippapper 3
Detaljslippapper 2
Profilslippapper 4
Polerhätta 1
Polerdyna 2
Väska
Cyklonisk dammuppsamling – hur fungerar det?
Black & Decker är världens största producent av handdammsugare och har nu utvecklat en cyklonisk dammuppsamling för slipmaskiner som bygger på samma teknik som används i dammsugare. Den består av en inbyggd fläkt som suger upp slipdammet genom hålen i slipplattan. En kraftig luftström blåser ut slipdammet i den cylindriska uppsamlaren, med en kapacitet på hela 40 gram. Sedan fortsätter luftströmmen genom ett stort veckat polyesterfilter. Uppsamlarens lock är lätt att öppna och enkelt att tömma. Filtret kan tas av och skakas eller tvättas vid behov. Den nya cykloniska dammuppsamlingen medför upp till 25 % effektivare slipning och samlar upp 80 % mer slipdamm än den gamla modellen med konventionellt uppsamlingssystem.

4-in-1
Den nya multislipen har fyra funktioner vilket innebär att du kan använda den till de flesta sliputmaningar som kan uppstå, stora som små både inom- och utomhus. Den har ett bekvämt och ergonomiskt enhandssadelgrepp med Gel-Tech™ dämpning.

1. Grovslipning
Om du ska slipa stora ytor eller om ytan är grövre och du ska ta bort ett tjockt lager av färg eller lack är excenterslipen det bästa alternativet, exempelvis dörrar, garageportar, träbåtar, mindre golv, väggar, trall och större möbler. Det är en rund slip som arbetar växelvis åt höger och vänster vilket gör den väldigt effektiv. Excenterslipens rörelse medför även att det är lättare att få stora ytor jämna.

2. Plana ytor
För mindre jobb på plana ytor och när du behöver komma nära till exempel en list är planslipen att föredra, exempelvis vid slipning av möbler, köksluckor och fönsterbrädor. Planslipens rörelsemönster är fram och tillbaka och den kan användas både för finslipning och grövre slipning.

3. Hörnslipning
För att komma åt alla hörn och kanter använder du hörnslipen. Det kan till exempel vara hörnen i ett rum om du slipar golvet eller väggarna eller hörnen på en spegeldörr.

4. Detaljslipning
Med detaljslipen kan du slipa alla detaljer som är svåra att komma åt med en större slip, till exempel pinnstolar, små vinklar, jalusier och annat smått.