Marinera maten på bara några minuter

Cervera lanserar smarta köksredskap för enkel matlagning

Till utomhussäsongen då vi svenskar frossar i färskpotatis och grillat presenterar butikskedjan Cervera två nya smarta produkter som underlättar matlagningen.
Snabb marinerare är en unik burk som med hjälp av vakuum marinerar och mörar råvarorna på bara några minuter. Och med nya Potatis skrubbhandskar tvättar du potatisen i ett kick. Produkterna finns i Cerveras butiker från och med juni.

I Cerveras breda sortiment finns många kvalitativa husgeråd och tillbehör som passar utomhusmiddagarna perfekt, som glas, skålar, termosar och bestick. Nu lanseras två nya funktionella köksredskap som underlättar matlagningen, sparar tid och gör att det blir roligt med oväntade middagsbesök.

Snabb marinerare från Vacu Vin
Att marinera mat tillför goda smaker och skyddar från värmen på grill, ugn eller stekpanna, dock tar marinering tid och man måste planera marinaden långt i förväg. Snabbmarineraren
Snabb marinerare är en unik burk som marinerar och mörar all slags kött och grönsaker på bara några minuter. Den är lättanvänd, ger ett saftigt resultat och sparar tid. Burken rymmer 2,5 liter.
Kan diskas i maskin och kan användas i frys och kylskåp.

Så gör du:
Börja med att tända grillen. Lägg sedan köttet eller råvarorna i burken, häll marinaden över och lägg på locket. Med hjälp av pumpen pumpar du ut luften ur burken så att det bildas ett vakuum. Vakuumet gör att porerna och fibrerna i råvarorna öppnas upp och marinaden trängs djupt igenom. På så sätt marinerar man på ett effektivt sätt. Detta mörar också köttet och gör det saftigare. När vakuum har bildats i burken, väntar du några minuter. Öppna sedan burken och köttet eller råvarorna är redo att läggas på grillen.
Cirkapris: 399 kronor hos Cervera.

Potatis skrubbhandskar från Skrub’a
Nu är skrubbning av potatis, grönsaker och andra rotfrukter äntligen ett lättsamt arbete.
Potatis skrubbhandskar är ett nytt köksredskap som gör det löjligt enkelt att tvätta potatisen. Handskarna har en ”ruff” yta som skrubbar bort allt skal och smuts och dessutom gör att det blir enkelt att greppa potatisen. Håll potatisen i den ena handen och skrubba med den andra. Handskarna finns i brunt och i en storlek som passar både vuxna och barn. Kan rengöras med vatten eller i tvättmaskin.
Cirkapris: 59 kronor hos Cervera.