Lantlig inredning

Få saker är så mysiga som en riktigt lantlig inredning. Trägolv, mysiga gardiner, rosetter, ljust trä, torkade blommor och så vidare. Det finns många bra siter man kan kolla på om man vill få fler inredningstips när det kommer till det mer lantliga och husliga.

Lantlig inredning kan ibland associeras med en mer feminin inredningsstil, men faktum är att det med framgång kan göras på ett mer manligt sätt ifall det är vad man önskar. Det går att ha en mer ”sakral” lantlig stil, då man har mer fokus på tunga trämöbler, mellanfärgade tapeter, stiliga växter, äldre sorters tavlor. Lite som Skansen, men med en mer maskulin touch. Det viktiga är som vanligt att skapa och följa en viss balans.

Förr i tiden var den lantliga inredningsstilen mer förknippad med fattigdom, och det fanns inte nödvändigtvis många alternativ till att ha det inrett på ett lantligt sätt. Men med tiden blev det mer inne – och möjligt – med en modern stil. Nu på 2000-talet får den lantliga inredningen rida på retrovågen, och uppskattas just för att det är så förknippad med det gamla klassiska och idylliska.