LADY sensitive – hälsoanpassad färg med palett inspirerad av naturen

Jotun lanserar unik färgserie i samarbete med Norges Astma- och Allergiförbund

Att måla om är ett enkelt sätt att förändra ett rum. Nu kan alla måla om hemma, utan att oroa sig för stark lukt eller hälsoskadliga ämnen. Med LADY sensitive från Jotun kan astmatiker, allergiker och barnfamiljer känna sig trygga när de målar om sitt hem. Den nya färgserien är framtagen i samarbete med Norges Astma- och Allergiförbund (NAAF) och är den första hälsoanpassade färgen på marknaden. I och med sina hälsofördelar är LADY sensitive perfekt för alla som är måna om sin och andras hälsa, och passar utmärkt att använda vid ommålning av hemmets alla rum såväl som offentliga platser där en hälsosam miljö är av stor vikt. Färgpaletten består av 30 mjuka kulörer inspirerade av naturen, framtagna för att ge en behaglig och harmonisk känsla.

Norska Jotun är en av världens största färgproducenter med lång kunskap och erfarenhet kring färg. Nu presenterar Jotun färgserien LADY sensitive, en ny typ av färg som inte utsöndrar (emitterar) några hälsoskadliga ämnen till omgivningen. LADY sensitive består av noga utvalda råvaror och avger minimal lukt och Jotun har som första, och enda, tillverkare fått färg godkänd av NAAF. Förutom att möta NAAF:s mycket stränga krav följer den även svenska Astma- och Allergiförbundets krav samt uppfyller miljökraven från Svanen och EU-blomman.

Idag lider en tredjedel av Sveriges befolkning av astma och allergier och siffran ökar ständigt. Därför är vi otroligt stolta över att som enda färgproducent äntligen kunna lansera en färgserie som utan undantag kan rekommenderas till alla. Tack vare att färgen är nästintill luktfri och avger minimalt med hälsoskadliga ämnen passar den utmärkt för personer som är överkänsliga, föräldrar med småbarn och alla som är måna om sin hälsa, säger Kristina Tunegård, produktchef interiör, Jotun.

En palett för varje stämning

Vid framtagningen av LADY sensitive har man lagt stor vikt vid att ta fram en bred färgkarta som ger den bästa kulörupplevelsen. Färgkartan, som är speciellt utvecklad för LADY sensitive, innehåller fyra olika kulörpaletter som ger olika stämningar och består av totalt 30 kulörer inspirerade av naturen.

LADY sensitive omfattar fyra produkter:

LADY sensitive 10 – för en silkesmatt yta. Detta är en unik kombinationsprodukt för såväl vägg som snickerier.

LADY sensitive 30 – ger en halvblank yta. Även LADY sensitive 30 passar för både vägg som snickerier.

LADY sensitive Grundning – en grundning för snickerier som torkar snabbt och är lätt att slipa.

LADY sensitive Tak – stänker minimalt och ger ett jämnt och fint tak. LADY sensitive Tak kan brytas i ljusa kulörer.

Att måla och omge sig med vackra kulörer är bra för människan. Med LADY sensitive har vi tagit fram en färgpalett av mjuka och behagliga kulörer som ger harmoni i själen samtidigt som färgen är det givna valet för hälsomedvetna konsumenter. LADY sensitive går också utmärkt att bryta i en mängd andra kulörer, för att få den färgton man själv önskar, säger Lisbeth Larsen, kulörchef hos Jotun.

LADY sensitive finns på marknaden från vecka 10, 2011.

Cirkapris för 4,5 liter: 1 050 SEK. (Räcker för att måla cirka 18 m2 väggyta två gånger.)