Knivar för matlagning

Stilrena och funktionella knivar för all typ av matlagning

Serien Functional Form från Fiskars innehåller knivar som kan användas vid såväl enklare som mer avancerad matlagning. Vid utvecklingen av serien har Fiskars tagit fasta på sina tre ledord; innovation, ergonomi och säkerhet. Stor vikt har även lagts vid att knivarna ska vara enkla att hålla rena.
En nyhet i serien är Magnet Dot, en stark magnet som enkelt fästs på väggen och håller knivarna snyggt och säkert på plats.
Fiskars knivar
Knivserien Functional Form innehåller knivar av hög kvalitet till matlagning med grönsaker, kött och fisk. För ökad säkerhet har hela Functional Formserien väl tilltagna fingerstopp och en beläggning av softouch®. Ett material som gör att handtaget känns mjukt samtidigt som det är nästan omöjligt att tappa greppet.

– Alla knivarna i Functional Formserien håller hög kvalitet och har en design där vi tagit lika stor hänsyn både till funktion och utseende. Serien innehåller knivar för de flesta behov man kan ha i köket. Exempel på produkter för matälskare är tomatkniv, filé- och laxkniv, säger Jakob Risvig Tang, Brand Manager Fiskars, Danmark och Sverige.

Design med funktion
Knivarnas handtag är huvudsakligen i svart och med en ergonomisk design för att de ska ligga bra i handen och vara enkla att använda. De orangea detaljerna på handtaget är av ett hårdare material än handtaget i övrigt vilket effektivt stänger ute baciller som annars lätt kan tränga in där eggen är fäst i handtaget.

Nyhet i serien
Magnet Dot är den senaste nyheten i Functional Formserien. Det är en praktisk lösning för knivförvaring som dessutom är självhäftande så du slipper borra i kaklet. Eftersom en magnet används för varje kniv kan du själv bestämma om du vill sätta upp dem diagonalt, vertikalt eller sluttande.

Functional Form omfattar 18 knivar, en knivskärpare med vilken du enkelt slipar eggen samt praktiska magneter för att hänga upp knivarna i köket. Handtaget är gjort av polypropylen med en beläggning av softouch®, bladet har en minimumhårdhet på 51 HRC vilket gör att kniven håller sig skarp länge. Prisklass mellan 59-149 kronor. Fiskars Functional Form säljs bland annat på Coop Forum, Eko samt välsorterad järnhandel och köksfackbutiker. För mer detaljerad information om de olika knivarna, se separat produktblad.