Klippo nylanserar inför trädgårdssäsongen

Klippo lanserar nu en ny uppgraderad modell av gräsklipparen Pro 21 S. Med en nymotor som förlänger livslängden är modellen en av de bästa som erbjuds på marknaden. Dessutom visar ny statistik att Excellent™ är Klippos i särklass populäraste gräsklipparserie med försäljningsrekord år 2010. Klippo toppar även listan över varumärken med mest nöjda kunder enligt en nyligen genomförd undersökning.

Pro 21 S – hållbarhet i fokus
Klippos självgående proffsmaskin Pro 21 S har förbättrats med en motor ur Briggs & Strattons högst specificerade proffssegment, 850-serien. Kombinationen av vibrationsreducerat handtag, proffsmotor och övrig klassisk Klippoprestanda skapar en maskin med lång livslängd för både proffs och medvetna konsumenter. Det vibrationsdämpade handtaget är dessutom enkelt justerbart i sidled vilket förenklar åtkomst längs med husfasader och höga häckar.

– Klippos maskiner är ofta anpassade för professionell användning men övriga konsumenter väljer att hänga på trenden, vilket är roligt. Våra kunder värdesätter kvalitetsprodukter och därför arbetar vi alltid efter kundernas önskemål. Sköter man en gräsklippare från Klippo på rätt sätt har man en ”trogen arbetskamrat” i många år framöver, säger Jesper Larsson, global produktchef.

Storsäljare
Med över 30 000 sålda maskiner på tre år är Excellent den enskilt mest populära gräsklipparen i Klippos sortiment. Klipparen finns i fyra versioner och samtliga är mulchermodeller, vilket innebär att kåpan samverkar med en mulcherkniv. Knivens smarta konstruktion bidrar till att klippningen sker med flera skär. Resultatet blir att gräset finfördelas ner i gräsmattan som extra gödning och räfsning blir inte nödvändig om klippning sker med jämna mellanrum. Klippos mulchermodeller är unika då aluminiumkåpan är utrustad med en demonterbar mulcherinsats. Denna kan enkelt monteras bort för att skap