Intelligenta verktyg för effektivare arbete

DEWALT lanserar XR, nästa generation av batteriverktyg

Med effektivitet i fokus och ambitionen att hela tiden överträffa sig själva har DEWALT nu tagit fram en helt ny serie batteridrivna verktyg. Man höjer ribban rejält med en kombination av intelligent teknik och ett nytt kraftfullt Li-Ion batterisystem.

XR står för eXtreme Runtime. Hemligheten med den exceptionellt långa körtiden är den unika teknologin inuti verktygen, som ser till att batteriet utnyttjas maximalt, något som gör att verktygen kan nyttjas längre.

XR sortimentet består av skruvdragare, slagborrmaskiner, slagskruvdragare, tigersågar, cirkelsågar och lampor. Fler verktyg lanseras vidare under året. Samtliga verktyg drivs av slidepack Li-Ion batterier. XR verktyg finns med slidepack Li-Ion batterier på 10.8V, 14.4V eller 18V. 14.4V och 18V batterierna finns med 1.5Ah och 3.0Ah. Samtliga batterier från

10.8V till 18V kan laddas med nya XR multiladdaren.

Verktyg för den professionella hantverkaren

Ett proffs kräver det bästa. DEWALT möter dessa krav med en serie verktyg som erbjuder en jämn kraft, snabbhet och unik intelligens. Dessutom har XR sortimentet förbättrad ergonomi och en helt ny design. En låg vikt tillsammans med förbättrad balans hos verktygen motverkar trötthet och förslitningsskador hos användaren. XR sortimentet lanseras i juni.

I samband med XR lanserar DEWALT ett nytt unikt förvaringssystem, ToughSystem. Ett nytt mobilt modulbyggt förvaringssystem för yrkesmän. Med robusta förvaringslådor i tre storlekar kan du skapa din personliga kombination. Varje verktygslåda kan användas separat eller lastas på den unika ToughSystem vagnen. Vagnen är utrustad med speciella lastbyglar som gör att du kan lasta eller lossa varje låda separat. Samtliga lådor har lås och gångjärn i metall och är tillverkade i 4mm tjock armerad plast för att tåla de mest krävande arbetsmiljöerna. Lådorna är också utrustade med silikontätning för att vara damm- och vattentäta enligt IP65 standard.

Samtliga DEWALT XR ComboKits levereras som standard i ToughSystem förvaringslådor.