Inred din nya bostad

Det är få saker som gör folk så glada som att köpa nytt. Ny klänning, nya skor, ny telefon och så vidare. Allt som är nytt är roligt, om man nu ska dra alla över en gräns. Extra roligt blir det så klart om en kan använda det nya – och göra det till sitt egna. Hur tänker ni nu? Kanske ni frågar er. Vi tänker helt enkelt på att köpa en ny bostad.

Oavsett om det är en lägenhet eller en villa, ett radhus eller ett sommarhus, så är det otroligt pirrande när man äntligen har köpt det. Antagligen har man letat länge, kanske kollat igenom alla lägenheter som finns på Mäklarhuset, innan man hittat rätt. Och det spelar ingen roll om någon har bott där tidigare, om det är första gången man köper nytt eller kanske helt enkelt bostaden som man kommer spendera resten av sitt liv i. Pirret är lika stort varje gång, och varför är det så? Det handlar helt enkelt om att man äntligen får möjligheten att göra något till ens eget.

  • Du kan måla om väggarna.
  • Du kan byta ut golvet.
  • Flytta en vägg.
  • Byt ut ett fönster.

Ja, det finns ingenting du inte kan göra – för det här är nytt och ditt alldeles egna hem. När en väl har fått renoveringen klart (om det är något som man gjort, ibland är det ju faktiskt helt nytt och då kanske man inte behöver göra minsta lilla) är det äntligen dags för inredningen. Och det, är verkligen någonting som är roligt. Se bara till att ta saker med ro, allting behöver faktiskt inte göras på en gång. Kanske hade du en röd soffa i din gamla bostad, kanske passar inte den in längre. Kanske är det samma sak med stolarna, borden, gardinerna, hyllorna – ja allt. Och att byta ut allt, ja det kan kosta. Försök hitta saker på nätet, det finns mycket fina second hand möbler. Där kan du också sälja dina gamla möbler. Och köp en sak i taket, när soffan är såld köper du en ny. Det är onödigt och dyrt att göra allt på en gång. Dessutom blir det ju ännu roligare ju längre renoveringen håller på. I år är det förövrigt också en personligare inredning som gäller, så det kanske inte gör någonting om möblerna är lite hipp happ.