Höst i trädgården

Det kanske kan kännas vemodigt när hösten når ens trädgård, men faktum är att det är en mysig årstid att påta runt i trädgårdslandet i. Må vara att vissa dagar är blöta och gråa, men det är väl bara att dra på en gummistövel eller två, så är den saken avklarad. Sedan finns det ju en del växter som faktiskt frodas som allra mest på hösten, och till och med överlever vintern.

Varje trädgård bör ha några inslag av barrträd eller -buskar till exempel, för att något ska fortsätta leva när snön kommer. Vem vet – du kanske till och med kan ha din egen julgran att hugga ner när den 24:e kommit? Eller så kan man låta trädet växa kvar i sin jord, och bara pryda en och samma gran med julpynt varje år.

Om man har råd kan man investera i ett lusthus eller dylikt, så att man kan vara skyddad i trädgården även när temperaturen är låg och vädret bistert. Ett växthus är aldrig heller en dum idé.

Den som älskar sin trädgård räds aldrig att vara i den, och med alla färger och underbara dofter som hösten kommer med finns det inget skäl till varför det skulle vara på något annat sätt! Se bara till att klä dig så att du är torr, och oroa dig inte för vattnandet… Det brukar regnet lösa så bra ändå!