Grovdammsugaren klarar mer än dammråttor

”Min mest användbara maskin runt huset”

När man köper ny dammsugare åker den gamla ofta ut i fritidshuset, garaget eller kanske till uteplatsen. Och där skall den klara av att suga upp allt från stenar och löv till vatten och gegga. Det brukar den inte göra så länge…
Kärcher 2701 är inte bara en kraftfullare dammsugare, det är en helt annan typ av maskin med massor av användningsområden.

Kärcher 2701 har en grövre slang än en vanlig dammsugare och det som sugs upp hamnar direkt i en låda som enkelt går att tömma och skölja ur. Kärcher 2701 kan dessutom suga upp vatten. Detta gör att maskinen får fler användningsområden än en vanlig dammsugare. Förutom att grovdammsugaren naturligtvis klarar av både fint gipsdamm och grövre skräp så skulle den exempelvis kunna användas till att länspumpa akvariet eller att plocka upp ungarnas legobitar som är spridda över golvet.

– Förut använde vi våra gamla uttjänta dammsugare på uteplatsen och farstubron, men de gick ganska snabbt sönder för vi sög upp löv och frön som virvlar runt under sommaren, och även grus och stenar. Sedan vi skaffade en grovdammsugare har den blivit ett av våra mest använda verktyg runt huset, den gör att det är både snabbt och enkelt att hålla rent och snyggt, säger Margareta och Börje Markusson som bor i hus med utsikt över älven Ljusnan i natursköna Järvsö.

Kärcher 2701 har en behållarvolym på 18 liter och ett 4stegs filtersystem vilket gör att damm och partiklar inte virvlar ut med luftströmmen. Det går bra att växla mellan våt- och torrsugning utan filterbyte, det finns tillbehörsset för: hushåll, grovsmuts, bil och hobby samt en turboborste.

Cirkapris är 1 250 kronor och Kärcher säljs i fackhandeln och stormarknader, bland andra Coop, Järnia, Woody, Beijer, Bauhaus, K-Rauta och Granngården.

Kort om Kärcher
Kärchers produkter har funnits i Sverige sedan 1982 då man introducerade högtryckstvättarna på marknaden. Idag är en högtryckstvätt ett självklart redskap för varje villaägare och Kärcher är det marknadsledande märket. Förutom högtryckstvättar gör Kärcher grovdammsugare, fönstertvättar, ångtvättar och sopmaskiner. Kärcher AB är ett helägt dotterbolag till det tyska moderbolaget, tack vare lång erfarenhet inom rengöring både inom industrin och för privatkonsumenter är Kärcher idag experter på området och också drivande av utvecklingen av nya produkter och innovationer.