Exklusivt spismärke satsar på Sverige

AGA öppnar ny butik och lanserar flera nyheter

Nu öppnar AGA sin andra butik i Sverige, denna gång i Göteborg. Samtidigt lanserar företaget flera spännande nyheter, bland annat en helt ny spismodell – AGA Masterchef. Precis som i den befintliga butiken i Stockholm kommer matdemonstrationer att arrangeras i Göteborg för intresserade konsumenter som vill uppleva tillagad mat av högsta kvalitet.

AGA erbjuder ett brett sortiment av exklusiva spisar i flera olika storlekar, färger och även val av bränsle som gas, el, fotogen, ved och olja. AGA öppnade sin första butik 2005, som ligger i Stockholm och nu öppnas ytterligare en butik, belägen i Göteborg.

–    I Sverige är intresset för AGA högt då svenskar generellt gillar matlagning och uppskattar design och kvalitet. Dessutom är AGA en svensk uppfinning. Tack vare vårt breda sortiment finns något för de flesta behov och köksstilar. Vi öppnar nu i Göteborg då det är viktigt att finnas nära konsumenterna och ge dem möjlighet att uppleva en äkta AGA för att förstå dess höga kvalitet och fantastiska smakresultat, säger Alberto Cisneros, VD för IGF, generalagent för AGA i Skandinavien.

Masterchef – ny modern spis från AGA
Masterchef är en ny kvalitativ spis som skiljer sig i designen jämfört med andra AGA-spisar. Formen kännetecknas av strama och enkla linjer, men precis som alla AGAs spisar är Masterchef tillverkad för att hålla i generationer framöver. Med Masterchef är det bara fantasin som sätter gränser för matlagningen, då spisen är utrustad med fem gasspisar och fyra ugnar som kompletterar varandra perfekt. Masterchef kan därför användas för flera olika sorters matlagning på en och samma gång. En av de mindre ugnarna är en snabbuppvärmd grill-ugn och den andra mindre ugnen är en varmluftsugn som är perfekt då man vill hålla färdiga rätter varma eller för att värma tallrikar. Spisen finns tillgänglig i fem olika färger: svart, crème, silver, grön och röd. Cirkapris: 59 500 kronor.

Handgjorda gjutjärnsformar av hög kvalitet
AGA Cookshop Collection är AGAs eget sortiment av köksredskap. Sortimentet består bland annat av förkläden, gjutjärnsformar, stekpannor och kastruller. De handgjorda gjutjärnsformarna är idealiska för matlagning och finns som grytor, ugnsformar och underlägg. Gjutjärnsformarna är enkla att rengöra och tål maskindisk. Precis som spisarna har produkterna en blank yta av emalj i olika färger, som rött, svart och grönt. Cirkapris: 700 – 3000 kronor.

I AGA-butikerna finns även ett urval exklusiva spisar från Falcon, Bertazzoni och Cucina.