En vass 50-åring uppdateras

Black & Decker lanserar nya häcksaxar till utesäsongen

Black & Decker var en av de första på marknaden att introducera häcksaxen. I år då häcksaxen firar 50 år ligger företaget fortfarande i framkant när det gäller utvecklingen av nya modeller. För att uppmärksamma jubileumsåret lanseras flera nyheter som med sina ergonomiska egenskaper och kapacitet saknar motsvarighet på dagens marknad.
Samtidigt har Black & Decker, i samarbete med trädgårdsdesignern Ulrika Sommar, tagit fram årets bästa tips inför den nalkande häcksäsongen.

Våren och sommaren närmar sig och det är snart hög tid att ta fram häcksaxen och putsa till trädgårdshäcken.
En trädgårdshäck kan fylla många olika funktioner, den kan vara en dekorativ detalj i trädgården, en avgränsning till grannarna eller ett praktiskt skydd mot insyn. I alla dessa fall spelar häcksaxen en viktig roll, med rätt häcksax blir arbetet enklare och resultatet snyggare.

– Häcksaxar har alltid hört till en av Black & Deckers främsta produktkategorier och vi är både stolta och glada över att fortfarande ligga i täten när det gäller utvecklingen inom det här området. I samband med 50-årsjubiléet har vi utvecklat produkterna ytterligare och kan nu presentera nya häcksaxar som, tack vare den förnyade designen på kniven, kapar grenarna på ett oslagbart sätt, säger Micaela Ådahl, produktchef på Black & Decker.
25 mm knivar – för rena snitt och effektiviserad klippning

När du står inför valet av häcksax är en av de mest avgörande faktorerna tjockleken på grenarna. Tack vare de nya längre knivarna som Black & Decker har utvecklat kan även de kraftigare grenarna kapas effektivt och med rena snitt. Black & Deckers filosofi är att maximera klippkapaciteten med hjälp av längre knivar istället för att enbart fokusera på häcksaxens tandavstånd. Resultatet blir en minskad klipptid och en skonsammare klippning för häcken.

Nya häcksaxar från Black & Decker 2009

År 1959 lanserade Black & Decker, som en av de första på marknaden, sin första bärbara elektriska häcksax.
För att uppmärksamma 50-årsjubiléet har företaget nu tagit fram flera nya modeller för olika behov. En av dem är GT6030 som med sin goda klippförmåga, sin säkerhet och ergonomi är en av marknadens mest effektiva häcksaxar. Läs mer om samtliga nyheter i bifogat faktablad.

Modell GT6030
Modell GT6030 är en eldriven häcksax med en motoreffekt på 650 W. Modellen är utrustad med 25 mm knivar för optimal klippkapacitet och rena, snygga snittytor. Tandavståndet på GT6030 är 30 mm och svärdlängden är på 60 cm, en kombination som gör att även de tuffaste grenarna kan kapas på första försöket. Svärden är laserskurna för att minska vibrationerna och har en diamantbeläggning för längre livslängd.

Av säkerhetsskäl har GT6030 en skyddstipp på bladspetsen för att förhindra skador i närheten av väggar, staket eller mark. Dessutom är den utrustad med ett ergonomiskt handtag, för maximal komfort och säkerhet.
Levereras även med ett svärdskydd i hårdplast för optimal förvaring. Cirkapris: 1599 kronor

Läs om Ulrika Sommars tips inför häcksäsongen och om fler nyheter i bifogade faktablad.

Kort om Black & Decker

Black & Decker är en ledande global tillverkare av elektriska handverktyg för såväl hobby-som industrianvändare. Verksamheten omfattar även trädgårdsprodukter och hushållsprodukter samt Piranha tillbehör och DeWalt för professionella användare. Det nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg.