Diplomatdörrar presenterar årets designdörrar

Nu lanserar Diplomatdörrar årets dörrnyheter – från stilrena, moderna modeller till dörrar i originell design och uppseendeväckande färger. Diplomatdörrar uppgraderar nu även sin garanti på samtliga dörrar i sortimentet till 20 års garanti, vilket är unikt på den svenska marknaden.

Ett köp av dörren som ska pryda hemmet är inte alltid det lättaste, då hänsyn ska tas till både kvalitet, design och livslängd. Inför våren 2011 lanserar Diplomatdörrar flera spännande nyheter, där alla kan hitta sin kvalitetsdörr oavsett smak.

– Vi har en av Europas modernaste dörrfabriker, där blandningen av robotteknik och genuint hantverk ger en kvalitet utöver det vanliga. När vi nu presenterar våra nyheter i sortimentet för 2011 är vi stolta över att kunna erbjuda marknadens bästa garantier, säger Fredrik Magnusson, divisionschef.

Smakfull och välkomnande design
Bland vårens nyheter märks tre olika modeller i både originella och klassiska former, samtliga byggda enligt Diplomats höga krav på kvalitet och livslängd. Afrodite ingår i serien Moderna Diplomatdörrar och har en sober och modern design. Viktoria tillhör serien Klassiska Diplomatdörrar och har en klassisk mönsterprofil med ett hemtrevligt intryck. Minnah har en originell design och en ovanlig konstruktion, vilket gör den extra hållbar och formstabil.

Småländsk kvalitet med 20 års garanti

I småländska Bankeryd har Diplomatdörrar Europas modernaste dörrfabrik. Här samsas finsnickare och robotar som slipar och lackar tills varje dörr är perfekt. Det som främst avgör kvaliteten i dörren är lackeringen, eftersom ytskiktet aldrig får släppa in fukt som kan förstöra dörren. En dörr som deformerats av fukt kan inte repareras. Därför lackas Diplomatdörrar med ett 2-komponentssystem i dubbla skikt och dessutom slipas dörren före och mellan lackskikten. Nu lämnar Diplomatdörrar Sveriges bästa formgaranti på upp till 20 år för samtliga dörrar i
sortimentet.

Afrodite, Viktoria och Minnah börjar säljas i mars 2011. Diplomatdörrar finns att köpa i bygghandel och byggvaruhus över hela Sverige. Flera återförsäljare har dessutom onlineförsäljning.

Viktoria – klassisk design
Viktoria är en helt ny dörr för 2011 som inte tidigare visats av Diplomat. Viktoria ingår i serien Klassiska Diplomatdörrar och har en klassisk mönsterprofil med utanpåliggande lister. Viktoria välkomnar med en inbjudande stil och finns bland annat att beställa i utförandet med utsida i färg och vit insida. Rött och vitt är exempelvis en populär kombination!

Afrodite – moderna former
Afrodite ingår i serien Moderna Diplomatdörrar och är en nyhet som kommer att lanseras under 2011. Dörren har en genomarbetad design med djupa mönsterspår, vilka ger ett sobert och modernt intryck. Afrodite är försedd med en ny typ av tjockare skiva i konstruktionen, vilket ger en extra bra formstabilite

Minnah – nyskapande dörrstil
Minnah är en ny och lite ovanlig dörr på flera sätt. Dörren innehåller bland annat en tålig laminatskiva som gör den mycket hållbar, väderbeständig och extra formstabil. Glasen är fästa med en teknik som gör att dörren inte har utvändiga glaslister (detta kallas ”steppade” glas), vilket ger den ett högst originellt utseende. Minnah finns i en mängd olika kulörer, till exempel uppseendeväckande limegrönt, men även i vitt.