Dekorativa detaljer i skandinavisk design

Menu lanserar stilrena produkter för välbefinnande i hemmet

För att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla hemma erbjuder det danska designföretaget Menu flera passande produkter i skandinavisk design. Till våren lanseras moderna hantlar för den träningsintresserade, ljushållare i handblåst färgat glas och gummivaser i starka kulörer.

Dumbbells Magnetic, designade hantlar för hemmabruk
Välbefinnande är ett växande segment för Menu som nu presenterar nya moderna hantlar för hemmabruk. Dumbbells skulpturliknande design blir även en vacker prydnad i hemmet. Hantlarna väger 1 kilo per styck och är tillverkade i borstat rostfritt stål och magnet.
Lanseras i mars, i utvalda designbutiker.
Design: Jakob Wagner
Cirkapris: 1.199 kronor

Mini Lamp för värmeljus
För mysiga hemmastunder passar Menus nya enkla och vackra ljushållare i glas perfekt. De ger inte bara ett behagligt sken utan med sitt moderna samspel av glas och färg är de även dekorativa att ha framme. Den yttre delen är formgiven i transparant glas, medan den inre är i färg. Den inre delen av lampan kan även användas separat och bytas ut i olika färger, så att den anpassas till olika speciella tillfällen. Ljushållaren är tillverkad i handblåst glas och tål maskindisk.
Lanseras i april, bland annat hos Cervera.
Design: Jakob Wagner
Cirkapris: 369 kronor

Stora gummivaser i nya färger – orange och blå
De praktiska gummivaserna från Menu har länge varit en succé på den svenska marknaden. De är enkla att ha framme, går inte sönder och har dessutom flera användningsområden. I sortimentet finns flera olika färger att välja bland. Nu utökas utbudet med två nya kulörer för säsongen: orange (miami red) och blå (petroleum)
Lanseras i mars, hos utvalda designbutiker.
Design: Henriette Melchiorsen
Cirkapris: 229 kronor
Det danska företaget Menu exporterar till 40 länder. Distributionen går via agenter och egna butiker. I Sverige finns produkterna i olika inredningsbutiker som Cervera och DUKA.