Camina

I Caminas sortiment ingår braskaminer, murspisar, gjutjärnskaminer, kassetter, ved-/köksspisar, kakelugnar och skorstenar. Camina erbjuder produkter med en väl avvägd design kombinerad med modern förbränningsteknik. Samtliga produkter är typ- och miljögodkända. Nedan är några exempel ur sortimentet.

Braskaminer
Nyhet: Camina Art Moderne
Braskaminen är inramad av värmelagrande natursten. Naturstenens egenskaper gör att värme lagras i materialet och kaminen avger värme långt efter att elden slocknas och brunnit ut. Braskaminen har en stor glaslucka och sidoglas, vilket gör att man kan njuta av elden var man än är i rummet. I brännkammaren finns skakroster, asklåda samt en eldstadsinklädnad av vermeculite.
Cirkapris: 23 800 kronor.

Nyhet: Austroflamm Glass, passar bra i mindre rum
En effektiv rektangulär braskamin med höga glas på tre sidor, så att man upplever och får en närhet till elden från många håll. Kaminen kan kompletteras med en vedfackspedistal och även en vridplatta, vilket gör den smidig att rotera. Kaminen tar liten plats på golvet och gör sig därför passande i mindre rum.
Cirkapris: 19 800 kronor.

Nyhet: Austroframm Flok
Braskamin som har en kompakt form. Kaminen har en rymlig brännkammare och en hög lucka som ger en imponerande insyn till elden. Flok går att utöka med en vedfackspedistal som gör att den blir betydligt högre och elden kommer upp en bit över golvet. Kaminen går även att komplettera med en vridplatta som gör den roterbar.
Cirkapris: 19 100  kronor.

Murspisar
Nyhet: Camina 800
En murspis med en rak och stilren design. Det är en praktfull och elegant murspis som ska placeras mot en rak vägg. Brännkammarens tre sidor med glas bidrar till att ljuset från elden sprider sig i hela rummet. Murspisen levereras i byggsats av prefabricerad betong.
Cirkapris: 27 500 kronor.

Vedspis/Kökspis
Nyhet: Aspen, för koja och slott
Det här är en liten, flexibel vedspis som passar bra i de flesta hem. Den är effektiv och kan eldas med standard 35 cm vedträ. Aspen har en asklåda för att underlätta askhanteringen. Den är även utrustad med en termostatstyrd luftreglering och en kokplatta för möjlighet att till exempel koka kaffe eller att tillaga något annat gott. Kan stå som den är eller muras in.
Cirkapris: 7 800 kronor.

Kakelugnar från Svenska Kakelugnar
Gustaf, med ursprunglig 1700-tals känsla
Kakelugnen Gustaf har en klassisk och stilren design med ett rakt formspråk som är inspirerat från de ursprungliga kakelugnsmodellerna från 1700-talet. Den funktionella designen har blivit en omtyckt klassiker som i stort sett passar alla hem.
Cirkapris: 39 750 kronor.