Bridgestones vinterdäck

Bridgestone har ett komplett sortiment av högkvalitativa vinterdäck som är utvecklade för alla väderförhållanden. I Bridgestones sortiment finns både dubbfria däck och dubbdäck. Blizzak och Noranza är utvecklade med världsledande teknologi och testade till det yttersta vid Bridgestones testcenter i norra Sverige.

Blizzak – dubbfria däck
Blizzak är Bridgestones sortiment av dubbfria däck. Blizzak är uppdelat i två kategorier, Multicell-serien och Lamell-serien.

Multicelldäck
Dessa däck är utvecklade med Bridgestones multicell-teknologi. Den särskilda gummiblandningen består av en mängd hål, som i princip får däcket att fungera som en svamp som leder bort vattnet* från däckets kontaktyta via små kanaler. På så sätt maximeras greppet på is och snö, utan dubbar. Denna unika teknologi gör däcken idealiska för svåra och isiga underlag.

Blizzak WS-50
Ett dubbfritt alternativ som passar de flesta bilmodeller. Däcket biter sig fast i isen och griper tag i snön.

Blizzak DM-Z3
Ett däck anpassat för förare som vill ha maximalt grepp på vägen under krävande förhållanden. Detta däck passar framförallt 4×4-fordon.

Lamelldäck
Bridgestone har utvecklat lamellserien för att verkligen sätta bilen på prov under vintern. Däcken bygger på en gummiblandning med avancerade lameller. Lamelldäcken har ett speciellt slitbanemönster som håller bilen balanserad och följsam på alla typer av underlag. Däcken ger föraren trygghet oavsett väder. Dessa däck är idealiska för körning på snö, vått eller torrt väglag. Lamellserien består bland annat av fyra personbilsdäck:

LM20
Ett nytt däck från Bridgestone som ger högklassig prestanda och låg ljudnivå. Passar små och mellanstora bilar, samt familjebilar.

LM25
Ett nytt däck som är framtaget för förare av högprestandabilar. Förare som älskar att köra, som vill ha det bästa greppet vid alla vinterväglag och lägsta möjliga ljudnivå.

LM18
Detta däck är utformat med en perfekt bromsförmåga och passar små och mellanstora bilar. Ger god kontroll och säkerhet i varierande vinterväder.

LM22
Detta däck är till för mer kraftfulla bilar. Det passar alla vinterförhållanden, det är stabilt och tyst.

Noranza – dubbdäck
Bridgestones dubbdäck heter Noranza. Däcket har utvecklats särskilt för nordiska förhållanden. Noranza ger ett utomordenligt bra grepp även på de isigaste vägar.

*Friktionsvärmen från ett roterande däck smälter isen och skapar ett tunt lager vatten, som gör att däcket förlorar greppet.