Black & Decker utökar sitt utbud

Black & Decker utökar sitt utbud med ett helt nytt sortiment av innovativa och användbara elektroniska produkter som vänder sig till personer som ställer stora krav på sin utrustning (äventyrare), är i behov av elektriska apparater utanför hemmet (semesterfirare) och de som äger eller använder olika fordon (bil, båt, skoter, husbil, gräsklippare, traktor eller motorcykel).

Strålkastare
För alla tillfällen då du behöver en effektiv och stark strålkastare har Black & Decker ett sortiment med tre modeller för olika behov. De är alla laddningsbara halogenlampor som ger ett mycket skarpt ljus och är tillverkade för att fungera länge med ett minimalt underhåll. Perfekta när elen går eller vid camping och andra friluftsaktiviteter. Laddas via 12V uttaget i bilen eller från ett vanligt eluttag i hemmet.

Strålkastare Plus

Stark halogenlampa, 7 000 lux vid 2,75 m. Tre ljusstyrkor. Batteriet räcker upp till 40 minuter. Enhandsgrepp. Vattenresistent. Lysdioder som visar batteristatus.  Vikt: 1 kg. Cirkapris: 399 kr. Artikelnr: BDV156.

Strålkastare Multi
Mycket stark halogenlampa, 9 000 lux vid 2,75 m. Två ljusstyrkor; halogenlampa samt arbetsljus. Drivs av ett laddningsbart batteri som räcker 30 minuter respektive 40 timmar vid arbetsbelysning. Tvåhandsgrepp. Vattenresistent. Kraftiga gummikanter för skydd mot stötar. Lysdioder som visar batteristatus. Vikt: 1,8 kg. Cirkapris: 699 kr. Artitkelnr: BDV157.

Dubbelstrålkastare Multi

Dubbla mycket starka halogenlampor, 13 000 lux vid 2,75 m. Tre ljusstyrkor; en eller två halogenlampor alternativt arbetsljus. Drivs av ett laddningsbart batteri och strålkastaren kan användas upp till 30 minuter (en ljuskägla). 2 ljusstarka LED arbetslampor (extra lång lystid upp till 140 timmar). Vattenresistent och med kraftiga gummikanter för skydd mot stötar. Lysdioder som visar batteristatus. Fungerar även som strömkälla och kan användas för att ladda elektroniska apparater. Vikt: 3,2 kg. Cirkapris: 999 kr. Artikelnr: BDV158.

Starthjälp
Vägrar din bil att starta? Black & Decker lanserar två produkter som gör att du enkelt kan starta din bil utan startkablar eller hjälp av något annat fordon.

Starthjälp/batteriladdare med direktstart – BDV012

Starthjälp med 450 ampere för att kickstarta ett dött batteri i t ex bil, båt, skoter, husbil, gräsklippare, traktor och motorcykel. Bärbar och sladdlös. Bör laddas var annan till var tredje månad. Har en på/av-knapp för säker användning, koppla på klämmorna och sätt därefter på starthjälpen. Du undviker då gnistbildning och ett felkopplingslarm sätts igång vid eventuella fel. Batteriet är ett 19 Ah laddningsbart batteri som är skyddat mot läckage. Inbyggd 3 LED ljus som lyser 120 timmar. Lysdioder visar batteristatus och du kan ladda den både via ett fordon eller från ett eluttag i hemmet. Den har kraftiga kopparkablar och nickelbelagda rostfria kabelklämmor. Utöver att den fungera som starthjälp är det även en 12V strömkälla som kan användas för att ladda t ex mobiltelefoner, datorer eller elektriska verktyg. Cirkapris: 999 kr.

Starthjälp/batteriladdare med smidig plug in – BDV030
Du behöver inte ens gå ur bilen och än mindre öppna motorhuven. Anslut starthjälpen inne i bilen genom 12V uttaget och vänta i 10-20 minuter, hur lång tid det tar beror på hur urladdat batteriet är. När lampan lyser grön kan du starta bilen. Den är sladdlös med en mycket kompakt design som gör att den får plats i handskfacket. Inbyggt 2 LED ljus med lång livslängd som lyser upp till 80 tim. Lysdioder visar batteristatus, den kan laddas via uttaget i bilen (cirka 3 timmar) eller ett eluttag i hemmet (cirka 15 timmar) och den bör laddas var annan till var tredje månad. Utöver att fungera som starthjälp är det även en 12V strömkälla som kan användas för att ladda mobiltelefoner och andra elektriska apparater. Cirkarpris: 799 kr.

Underhållsladdare
Under vintern förvaras många batterier inomhus och ofta laddas de ur vilket inte är bra för batteriet. För att batteriet alltid ska vara fulladdat och för att förlänga batteriets livslängd rekommenderas du att använda en underhållsladdare. I Black & Deckers sortiment finns tre varianter.

Liten smart underhållsladdare – BDV080
Underhållsladdare som är idealisk för att underhålla batterier under långa perioder. Används med fördel till alla 12V laddningsbara batterier som finns i motorcykel, båt, bil, husvagn, gräsklippare och snöskotrar. Den känner av batteriets laddning och laddar automatiskt upp det när det behövs. För ökad säkerhet har den en finess som förhindrar gnistbildning och dessutom kontrolleras att batteriet inte överladdas. Till underhållsladdaren medföljer batteriklämmor för tillfällig anslutning till fordonsbatteri, kabelskor för fast installation och 12V kontakt för att användas i bilen. Cirkapris: 449 kr.

Smarta helautomatiska batteriladdare – BDV1084 och BDV1085
Två smarta och snabba laddare med olika amperestyrkor för olika behov med trestegsladdning och en mikroprocessor som övervakar och diagnostiserar laddningen och eventuella fel på batteriet eller generatorn. Diagnostiseringen hjälper till att förlänga batteriets livslängd och mäter att rätt laddström kommer in och att batteriet inte överladdas. De är två till tre gånger snabbare än traditionella batteriladdare och du väljer mellan underhållsladdning och snabbladdning. De är säkra att använda och det blir ingen gnistbildning. Dessutom har de en tydlig och digital display som tydligt visar laddstatus och eventuella felmeddelanden.

BDV1084 har 2/6/10 ampere. BDV1085 har 2/10/30 ampere och utöver ovanstående egenskaper även en 80 ampere starthjälp som på några minuter laddar ett batteri så att fordonet kan startas.
Du kan även rekonditionera batterier som fått en beläggning på blyplattorna så att de återigen går att använda. Cirkapris: 799 kr respektive 1 199 kr.

Transformator/Strömomvandlare – BDV066
Om du vill använda dina hushållsapparater när du är ute och reser använder du enklast en omvandlare som gör att du kan ta ström från ett 12V DC uttag och använda till apparater som går på 230V AC. Den har  MaxxSST mjukstartsteknologi som ger en försiktig uppstart som skyddar känslig elektronik samt jordfelsbrytare. Säkerhetsspärr för överladdning och en inbyggd automatsäkring som gör att den slår ifrån automatiskt om den överbelastas och även återställs automatiskt. Omvandlaren är mycket tyst och har kortslutningsskydd, kylfläkt för att inte överhettas, ett alarm och automatiskt avstängning när batterinivån är låg i strömkällan, batteripolklämmor och en 12V adapter. Cirkapris: 699 kr.

Elegant kyl och värmeväska – BDV212F
För alla tillfällen då du vill värma eller kyla mat eller dryck eller frysa isbitar på resan. Kapacitet på 9 liter, drivs av 12V DC. Ett smart system känner av den omgivande temperaturen och självregleras för att innehållet i boxen ska ha en lagom kylande eller värmande temperatur. Den kyler ner till +4 grader, (max 27 grader under omgivande temperatur), och värmer upp till +48 grader. Dessutom har den ett praktiskt frysfack inklusive islåda samt en säkerhetsbrytare så att stömkällan inte kan laddas ur för mycket. Designad för att passa i bilen eller båten, praktiskt förvaringsutrymmen på sidan och dubbla flaskhållare. Cirkapris: 999 kr.