Bastutillverkaren Tylö

Kort om Tylö

Tylö är en bastutillverkare som funnits på marknaden sedan 1950-talets början. Idag är företaget ett av de ledande företagen inom bastu, dusch och ångbad och utvecklar ständigt innovativa lösningar med målet att skapa en badupplevelse utöver de vanliga.

Tylö marknadsför och distribuerar produkter för såväl privat som offentlig miljö och arbetar genomgående med hög kvalitet som speglas i design, produktutveckling, materialval, tillverkning, service och support. Tylö kännetecknas av kvalitetsprodukter som främjar avkoppling, njutning och äkta badglädje.

Affärsidén är att utveckla och marknadsföra de bästa lösningarna för bastu, dusch och ångbad. Företaget ska leda utvecklingen inom såväl design och kvalitet som tillverkning och support.

Tylö AB har cirka 150 anställda och omsätter omkring 250 miljoner kronor. Huvudkontor och fabrik är belägna i Halmstad. Fabriken har byggts ut flera gånger och är idag en modern tillverkningsenhet på hela 30 000 kvm.

Exporten utgör cirka 75 procent av den totala produktionen och produkterna finns till försäljning i mer än 90 länder i alla världsdelar.