Årets Kock öppnar matstudio i centrala Stockholm

Matarrangemang efter kundens önskemål

Årets Kock Stefan Eriksson öppnar tillsammans med kocken Andreas Jerrhag en matstudio i centrala Stockholm. Här erbjuder de företag och konsumenter att laga mat tillsammans under ledning av kockarna för att inspirera och vägleda få uppleva kvalitativa matarrangemang. I december 2005 slår portarna upp till matstudion Jerrhag & Eriksson Gastronomi.

Stefan Eriksson vann tävlingen Årets Kock 2005 och Andreas tog andra platsen. Nu öppnar de en matstudio där de erbjuder alla sorters matarrangemang anpassat efter kundernas olika önskemål. Matstudion är beläget i centrala Stockholm för att vara lättillgängligt och för att det ska vara en enkelt aktivitet att tillsammans med ett kompisgäng eller företag arrangera ett matarrangemang. Matstudion kommer även erbjuda catering vid till exempel privata middagar, affärsmöten eller konferenser.

–    För oss är matlagning livskvalitet. Vi ser också ett ökat intresse av att lägga tid på matlagning och laga mat tillsammans. Därifrån  föddes vår idé att öppna en matstudio. Vi ville att den skulle vara centralt belägen, kännas personlig och där vi skulle kunna ta fram olika matkoncept beroende på vad kunderna vill göra och vad de vill få ut av sin matlagning, säger Stefan Eriksson, Årets Kock. Vår matstudio är inte en traditionell restaurangverksamhet utan här vill att kunderna själva, under ledning av oss, lagar maten och samtidigt får en ökad kunskap om råvaror och matlagning.

Miljö
Matstudion är inredd i samarbete med Kvänum Kök och Miele. Köket är ett Kvänum Grip Valnöt, ett enkelt och praktiskt kök med XXX. Kvänum valdes i matstudion då de står för hög kvalitet….XXX, .Inbyggnadsprodukterna i köket kommer från Miele. 

Jerrhag & Eriksson Gastronomi
I september 2004 startade Jerrhag& Eriksson Gastronomi. Personerna bakom är Stefan Eriksson, Anette Eriksson och Andreas Jerrhag. Stefan Eriksson blev Årets Kock 2005. Han är utbildad kock på XXX och har arbetat som kock i 14 år. Andreas Jerrhag kom tvåa i tävlingen Årets Kock… (När vi lagar mat använder vi som bas av nordiska råvaror av riktigt bra kvalitet, helst närproducerat och gärna ekologisk).