Alligator Grenkap från Black & Decker

Nyhet – Alligator Grenkap från Black & Decker
Grensaxens funktion och kedjesågens kapacitetalligator-medium

Alligator från Black & Decker är ett revolutionerande trädgårdsverktyg med äkta bett. Det är en smart kombination av den manuella kaparens enkelhet och motorsågens styrka med en skyddad kedja som ger en mycket hög säkerhet. Nya patentlösningar och den användarvänliga designen gör Alligator till en effektiv hjälpreda i trädgården året runt.

Alligator är konstruerad för att kapa eller beskära träd och grenar samt klyva vedträn. Den har ett bekvämt tvåhandsgrepp, likt den traditionella trädgårdssaxen, vilket ger ett säkert grepp runt grenen och skyddar användaren från oväntade kast. Alligators funktion och säkerhet gör den perfekt för dem som har behov av ett kraftfullt verktyg i trädgården men som inte känner sig bekväm med att hantera en traditionell motorsåg.

Kapacitet
Med en motor på 550W hanterar Alligator alla typer av träd och grenar och kan klyva upp till 10 centimeter i diameter stort timmer i ett enda bett. Tack vara den enkla konstruktionen och den höga kapaciteten går arbetet tio gånger snabbare med en Alligator än vid manuell hantering.

Användning
Alligator fungerar precis som en elektrisk trädgårdssax. Man tar ett stadigt grepp runt båda handtagen, öppnar verktygets käftar, aktiverar de dubbla strömbrytarna och sätter sågen i kontakt med timret som skall beskäras. Alligator har en automatisk kedjespänningsmekanism och ett enkelt smörjningssystem för bästa underhåll.

Säkerhet
Alligator är mycket enkel och säker att använda. Kedjan är gömd i det patenterade gapet och aktiveras endast när den sätts i kontakt med timret som ska klyvas. Användaren måste även hålla ett stadigt grepp runt båda handtagen för att aktivera de dubbla strömbrytarna vilket är en säkerhetsfunktion men också gör produkten mer ergonomisk och funktionell. Underdelen av gapet är också sågtandad så att den med säkerhet håller fast grenen eller trädet som skall beskäras. Den skyddade kedjan är enkel att justera och underhålla.

Specifikationer

Produktnamn: GK1000 – Alligator Grenkap
Effekt: 550 W
Motortyp: Universal
Svärdlängd: 10 cm
Säkerhetsbrytare: Ja
Extra handtag; Grensaxhandtag
Automatiskt/manuellt kastskydd: Ja
Kedjedelning: 1/4
Kedjehjul: Ja
Svärdskydd: Ja
Automatisk kedjesmörjning: Ja
Barkstöd: Metallkäftar
Sladdhållare: Ja
Vägt ljudtryck dB: 87 A
Ljudnivå dB: 98 A
Hand/arm vägd vibration m/s2: 2.6
Cirkapris: SEK 1 499