Aldrig mer ett urladdat batteri

Black & Deckers underhållsladdare förlänger batteriets livslängd

Nu släpper Black & Decker tre underhållsladdare som ökar dina 12V batteriers livslängd och garanterar att dina batterier alltid är fulladdade. Så nu kan du ta en spontan sväng med cabrioleten eller båten utan att behöva ladda upp batteriet innan. Det enda du behöver göra är att koppla underhållsladdaren till batteriet när du vet att det kommer att vara inaktivt en tid, så sköter resten sig självt.

På vintern är det många batterier som stoppas undan i väntan på att våren skall återvända. Ett inaktivt batteri laddas ur vilket också förkortar dess livslängd. För att slippa besväret att ladda upp det tomma batteriet och samtidigt öka dess livslängd lanserar nu Black & Decker tre underhållsladdare. Laddarna kommer i olika storlek och styrka och passar perfekt till 12V batterier som finns i bland annat bilen, båten, snöskotern etc.

¬– En underhållsladdare känner av batteriets laddning och när batteriet bör laddas görs det automatiskt. Du pluggar helt enkelt in ditt batteri i laddaren och sedan sköter den sig själv. Den laddar aldrig för mycket eller orsakar tryckläge och du har alltid ett batteri som är redo att användas. Vi har tre olika underhållsladdare för olika behov och de mer avancerade modellerna har även flera andra smarta funktioner, säger Peter Zakrison, produktchef Black & Decker.

Den lilla smarta
Black & Deckers lilla smarta underhållsladdare är speciellt skapad för att underhålla batteriet under långa perioder och passar för alla sorters 12V batterier. Den är säker mot gnistbildning och överladdning. Vid köp ingår batteriklämmor för tillfällig anslutning, kabelskor för fast installation och en 12V kontakt som gör att den även går att använda i bilen. Produktnummer: BDV080, cirkapris: 449 kr.

Två helautomatiska
De två andra modellerna från Black & Decker tillhör båda marknadens snabbaste laddare och de fungerar även i mycket höga eller låga temperaturer. De har olika amperestyrkor för olika behov och under hela processen övervakar och diagnostiserar en mikroprocessor laddningen för att se eventuella fel på batteriet eller generatorn. Denna diagnostisering hjälper till att förlänga batteriets livslängd och mäter även att rätt ström kommer in så att batteriet inte överladdas. Laddstatus och eventuella felmeddelanden syns hela tiden på en tydlig digital display. Den mest avancerade underhållsladdaren kan dessutom rekonditionera batterier som fått en beläggning på blyplattorna så att de återigen går att använda. Den har även en 80 amperes starthjälp som startar upp ditt fordon på bara några minuter. Produktnummer: BDV1084, 2/6/10 ampere, cirkapris: 799 kr. Produktnummer: BDV1085, 2/10/30 ampere, cirkapris: 1 199 kr.

Kort om Black & Decker
Black & Decker är en ledande global tillverkare av elektriska handverktyg för såväl hobby- som industrianvändare. Verksamheten omfattar även trädgårdsprodukter och hushållsprodukter samt Piranha tillbehör och DeWalt för professionella användare. Det nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg.